Szigetelés bontás nélkül!
Aquabrill eljárás: a legkíméletesebb szigetelési mód műemlék épületeknél

AQUABRILL falszárítás

Szigeteltesse vizes, salétromos épületét bontás nélkül!

Mert a szigetelésnek nem kell, hogy milliókba kerüljön!

Lévay Ferenc , kelet-magyaországi Aquabrill képviselő

 

 

„Az AQUABRILL falszárítási eljárás véleményem szerint egyedülálló, olyan technológia, mely bontás nélkül szünteti meg a talajnedvesség felszívódását, szárítja ki a nedves falakat. A telepítést végző szakemberek pontos, precíz, lelkiismeretes munkáját dicsérem. Örülök, hogy ezt az eljárást választottam házam falainál jelentkező probléma megszüntetésére. Végezetül: bátran merem ajánlani a hasonló gondokkal küszködőknek!”

 Zádori Olga, Forráskút

A több száz éves templomok, kastélyok, műemlék épületek szigetelése nagy körültekintést igényel. A szakszerűtlen felújítás jobb esetben csak ideiglenes megoldást ad, rosszabb esetben kedvezőtlenül hathat az épület állagára, statikai állapotára.

Ha Ön egyházi épületek, műemlék épületek kezelője biztosan szembesült már a ténnyel, hogy idős épületei az idővel egyre rosszabb állapotba kerülnek. A szigetelést, felújítást nem lehet sokáig halogatni, hiszen fennáll a veszélye, hogy az épület olyan károsodásokat szenved, amely végzetes lehet.

Az épületek felújításakor sokszor azt gondolják, hogy elengendő, ha lecserélik a károsodott vakolatot. Mint ez a lenti képen is látható, csupán átmenetileg elfedi a problémát, NEM MEGOLDÁS! Ilyen fotókat százával lehetne készíteni. Templomaink, műemlékeink nagyon sok helyen siralmas állapotban vannak. Ld. még: a Vizes falak felújítása utólagos szigetelés nélkül menüpontot!

A vakolatcsere átmeneti megoldás A fényképen látható templomot utólagos szigetelés nélkül szerették volna felújítani. Látható, hogy egy jó minőségű vakolattal kb. 3 m magasan újravakolták a falakat. A problémát azonban nem oldották meg, hiszen láthatóan az új vakolat fölé húzódott a víz. Így, néhány év múltán sokkal rosszabb állapotban van az épület, hiszen magasabban vizes, mint a "felújítás" előtt. Ez nem fordult volna elő, ha a vakolatcsere előtt AQUABRILL falszárítási eljárással szigetelték volna az épületet.

Műemlék épületeknél ,a 80-150 cm-es falakat alászigetelni nagyon körülményes és drága megoldás, sőt a bontásos eljárások nem biztonságosak, mert komolyan veszélyeztetik az épület statikai állapotát.

Elgondolkodott Ön már azon, hogy az évszázados öreg templomok miért csak az utóbbi évtizedekben kezdtek el vizesedni?

Ennek az oka az úgynevezett "civilizációs ártalom":

Az utóbbi évtizedekben bevezették a templomokba a világítást, hangosítást, ülésfűtést, a villámoktól villámhárítóval „védték” az épületeket, s mindezek eredményeképpen annyira beavatkoztak a templom falainak „energetikájába”, hogy a falak elkezdtek vizesedni. Ez a folyamat különösen látványos a villámhárítók közelében.Az elrontott rezgésű vizesedő templomok szigetelésében is a leghatékonyabb módszer az AQUABRILL technológia! Helyre tudjuk állítani nem csak a falak szárazságát, hanem azt a pozitív légkört, rezgést is, amely oly nagy értéke a templomnak.Más szigetelési technológia erre nem képes, ez csupán az AQUABRILL bontás nélküli falszárítási eljárás specialitása. Ld.még: Miért nem egyformán vizesednek az épületem falai? menüpontot.

Tekintse meg referenciáinkat! KÉPEK!!! Kattintson IDE!

Főoldal |Aquabrill falszárítás| Felújítási tanácsok | Aquabrill Épület-harmonizálás | Vitális Víz technológia | Kapcsolat