Szigetelési tanácsok
Gyakran feltett kérdések - Tudásbázis

Aquabrill technológia bontás nélkül

Mitől vizesedik a házam?

Az én házamban nem vizesek a falak, csak salétromosodik a vakolat...

Miért nem egyformán vizesednek az épületem falai?

Milyen utólagos szigetelési technológiák közül választhatok?

Mi az AQUABRILL technológia? Ez valamiféle szigetelés?

Mitől környezetvédelmi az Aquabrill falszárítási eljárás?

Hogyan működik az AQUABRILL technológia?

Milyen épületet lehet Falszárítással szigetelni? Vályogra is jó?

Használható az AQUABRILL falszárítás pincékben is?

Hogyan telepítik az AQUABRILL technológiát?

Hogy néznek ki a készülékek?

Milyen határidőket és garanciákat vállalnak az AQUABRILL technológiára?

Milyen engedélyekkel rendelkezik az AQUABRILL technológia?

Az év melyik időszaka legalkalmasabb az AQUABRILL technológia telepítésére?

Mely vizesedési problémákra nem alkalmas az AQUABRILL technológia?

Honnan fogom megtudni, hogy jól működik-e a házamban az AQUABRILL technológia?

Milyen referenciáik vannak?

Miért pont az AQUABRILL technológiát válasszam?

Mi a teendőm, ha meg szeretném rendelni az AQUABRILL technológiát?

 

 

Vissza a Kérdések főoldalára

Használható az AQUABRILL falszárítás pincékben is?

 

Az AQUABRILL falszárítási eljárás önmagában kizárólag felszívódó talajnedvesség ellen alkalmazható.

Az eljárás oldalirányú nedvességek, lejtő és nyomóvizek hatásait nem küszöböli ki. Ez azonban nem jelenti azt, hogy földbe süllyesztett pincék, szuterén helységek falszerkezetének szárítására e technológia alkalmatlan lenne, valójában technológiánkat kiegészítő technológiával ötvözve tökéletes megoldást érhetünk el e helységekben is.

 

  1. Az esetek kis részében, amikor oldalirányú nedvesítő hatásként csak enyhe talajpárával kell számolnunk, valamint a talajszinten húzódó műszaki járda, aszfaltozott burkolat árnyékoló hatást biztosít a csapadékvízzel szemben, akkor az AQUABRILL technológiát önállóan alkalmazva nagy esélyünk van a pincefalak szárítására. A teljes falszerkezetet nem tudjuk kiszárítani, - hiszen a pince falának túloldalán nedves föld található, ahonnan folyamatosan kap nedvességet -, de a felületi réteg 5-10 cm-es vastagságának kiszárításával a páratartalom alacsonyabb szinten tartható.

 

  1. Az esetek döntő többségében – gyakorlati tapasztalatok alapján ez kijelenthetjük – számolnunk kell oldalirányú nedvesítő hatással, s ekkor csak kiegészítő technológia alkalmazásával tudunk teljesen száraz körülményeket teremteni.

 

Amennyiben a pincében áll a víz, vagy időszakonként betör a talajvíz, mindenképpen szükség van víznyomás elleni teknőszigetelésre. Vannak eszközök, technológiák, melyek viszonylag kevés költséggel ezt megoldják. Kérem, olvassa el az erről szóló részt a Felújítási tanácsok menüpont alatt!

 

A teknőszigetelés megoldja, hogy a pincébe ne törjön be a talajvíz. De legtöbb esetben ez nem elegendő ahhoz, hogy a teljes  pince száraz, használható legyen.

Sokan próbálkoznak azzal, hogy a teknőszigetelés feletti falszakaszt levakolják szigetelő vakolattal. Ennek, ha amúgy idősebb épületről van szó, az az eredménye, hogy a pince falában a víz magasabbra kúszik, és elkezdi károsítani a pince feletti falszakaszokat. A pince feletti lakásban megjeleni a víz, a salétrom és a dohszag. Az épületnek többet ártottak ezzel a módszerrel, mint használtak!

 

Mi a megoldás?

A teknőszigetelés feletti falszakaszt hatékonyan tudjuk szárítani az AQUABRILL falszárítási eljárással. Az AQUABRILL technológia ugyanis nem engedi a falban magasabbra húzódni a vizet, még abban az esetben sem, ha a pince falát teljes magasságban szigeteléssel vonták is be! Ez a MEGOLDÁS az Ön épületének szigeteléséhez!

A pincékben, szuterénekben alkalmazandó felújítási tanácsokat részletesen megtalálja a Felújítási tanácsok menüpont alatt!

 

Páralecsapódás a pincefalakon

Pincékben időszakos problémát jelent a páralecsapódás. Köztudott, hogy a pincefalak nyáron hűvösek, s a légáramlatok útján a hideg pincefalakhoz érkező meleg levegő páratartalma kicsapódik. A páralecsapódás, illetve következményeit az AQUABRILL falszárító készülék nem tudja kompenzálni, mivel az nem a kapilláris úton felszívódó nedvesség következménye.

 

Megoldás: Páratartalom kivonása a légtérből. Ennek lehetséges és legpraktikusabb módja légszárító (párafaló) berendezés alkalmazása.

 

Ugrás a következő kérdésre

 

Főoldal | Felújítási tanácsok | Aquabrill Épület-harmonizálás | Vitális Víz technológia | Árajánlat kérés| Kapcsolat