Szigetelési tanácsok
Gyakran feltett kérdések - Tudásbázis

Aquabrill technológia bontás nélkül

Mitől vizesedik a házam?

Az én házamban nem vizesek a falak, csak salétromosodik a vakolat...

Miért nem egyformán vizesednek az épületem falai?

Milyen utólagos szigetelési technológiák közül választhatok?

Mi az AQUABRILL technológia? Ez valamiféle szigetelés?

Mitől környezetvédelmi az Aquabrill falszárítási eljárás?

Hogyan működik az AQUABRILL technológia?

Milyen épületet lehet Falszárítással szigetelni? Vályogra is jó?

Használható az AQUABRILL falszárítás pincékben is?

Hogyan telepítik az AQUABRILL technológiát?

Hogy néznek ki a készülékek?

Milyen határidőket és garanciákat vállalnak az AQUABRILL technológiára?

Milyen engedélyekkel rendelkezik az AQUABRILL technológia?

Az év melyik időszaka legalkalmasabb az AQUABRILL technológia telepítésére?

Mely vizesedési problémákra nem alkalmas az AQUABRILL technológia?

Honnan fogom megtudni, hogy jól működik-e a házamban az AQUABRILL technológia?

Milyen referenciáik vannak?

Miért pont az AQUABRILL technológiát válasszam?

Mi a teendőm, ha meg szeretném rendelni az AQUABRILL technológiát?

 

 

Vissza a Kérdések főoldalára

Miért nem egyformán vizesednek az épületem falai?

 

A vizes, salétromos épületek falai nem egyformán vizesek mindenhol. Ránézve egy ilyen épületre, látható, hogy „hullámokban” húzódott magasabbra a víz.

 

Ennek lehet az is az oka, hogy az épület szigetelése nem mindenütt fáradt el egyformán. Van, ahol még folytonos a szigetelés, de van ahol ez a folytonosság megszakadt. Egy idős ház esetén azonban feltételezhetjük, hogy a szigetelés mindenütt elöregedett. Mi okozza hát a jelenséget?

 

Az épületet kétféle olyan hatás érheti, amely fokozhatja a fal vízfelszívó képességét:

 

„Civilizációs ártalom”:

 

Víz-, gáz-, villany-, kábelTV-, telefon- bevezetés. Az életünk kényelméhez, komfortjához hozzájáruló közművek bizony olyan rezgéseket vihetnek a falakba, amelyek fokozhatják az épület falazatának vízfelszívó képességét. Ezt a saját házán Ön is megfigyelheti. Az épületek 90 %-ában a legrosszabb állapotú a gáz- és árammérő körüli falszakasz. Olyan erős változást okoz a falban ez a hatás, ami csak az épület áthangolásával, harmonizálásával ellensúlyozható. Az AQUABRILL technológiának része ez a fontos folyamat.

 

A „civilizációs ártalomra jó példa, ha megfigyel egy templomot. Most persze nem az újonnan épült csodálatos modern templomokra gondolok, hanem azokra a sok évszázados hatalmas épületekre, amelyek egészen a közelmúltig jó állapotban maradtak, de mára helyenként több méter magasan felvizesedve egyre rosszabb állapotban várják a sorsukat. Mi történt velük, hogy egyszeriben elindultak a pusztulás felé?

Semmi más, csak beköszöntött a „modern kor”. Bevezették a templomba a világítást, hangosítást, ülésfűtést, a villámoktól villámhárítóval „védték” az épületet, s mindezek eredményeképpen annyira beavatkoztak a templom falainak „energetikájába”, hogy a falai elkezdtek vizesedni. Ez a folyamat különösen látványos a villámhárítók közelében.

Az elrontott rezgésű vizesedő templomok szigetelésében is a leghatékonyabb módszer az AQUABRILL technológia! Helyre tudjuk állítani nem csak a falak szárazságát, hanem azt a pozitív légkört, rezgést is, amely oly nagy értéke a templomnak.

 

„Természeti jellegű” hatások:

 

Vannak olyan természeti jellegű hatások, amelyekről nem tehetünk, ha jelen vannak a telkünkön, mégis nagy károkat okozhatnak mind a házunk állapotában, mind az egészségünkben.

Ezek az úgynevezett vízerek!

Ha Önnek van fúrt kútja a kertjében, biztos van vízér is, hiszen a kútfúró csak egy vízérbe tudja a kutat elkészíteni. Ezek a pl. 30-50 m mélyen csordogáló „patakocskák” lehetnek 1,5-4 m szélesek, de a vízművek kútjainak közelében nem ritka az akár 8 m széles sem. 

 

Miért hatnak a vízerek kedvezőtlenül az épületünk vizesedési állapotára?

 

A vízerek lényegében mozgó dipólus-molekulák tömege, s mind ilyenek, mozgásuk közben elektromágneses teret keltenek maguk körül. Ezzel a Föld elektromágneses terében változást hoznak létre, amelyet a radiesztéta a mérése során érzékel. E változások olyan hatással vannak az épület falszerkezetére, hogy azokon a helyeken a falakban a kapilláris hatás erősödik, és a fal magasabbra szívja fel a vizet. Nem ritka, hogy 2-2,5 m magasra is.

Ez nagyon látványos, hiszen ha megnéz egy vizes házat, általában „hullámokban” magasabbra húzódik a víz. Ezeknél a „hullámoknál” 90 %-ban megtalálhatók a vízerek.

 

Ugrás a következő kérdésre

Főoldal | Felújítási tanácsok | Aquabrill Épület-harmonizálás | Vitális Víz technológia | Árajánlat kérés| Kapcsolat