Szigetelési tanácsok
Gyakran feltett kérdések - Tudásbázis

Aquabrill technológia bontás nélkül

Mitől vizesedik a házam?

Az én házamban nem vizesek a falak, csak salétromosodik a vakolat...

Miért nem egyformán vizesednek az épületem falai?

Milyen utólagos szigetelési technológiák közül választhatok?

Mi az AQUABRILL technológia? Ez valamiféle szigetelés?

Mitől környezetvédelmi az Aquabrill falszárítási eljárás?

Hogyan működik az AQUABRILL technológia?

Milyen épületet lehet Falszárítással szigetelni? Vályogra is jó?

Használható az AQUABRILL falszárítás pincékben is?

Hogyan telepítik az AQUABRILL technológiát?

Hogy néznek ki a készülékek?

Milyen határidőket és garanciákat vállalnak az AQUABRILL technológiára?

Milyen engedélyekkel rendelkezik az AQUABRILL technológia?

Az év melyik időszaka legalkalmasabb az AQUABRILL technológia telepítésére?

Mely vizesedési problémákra nem alkalmas az AQUABRILL technológia?

Honnan fogom megtudni, hogy jól működik-e a házamban az AQUABRILL technológia?

Milyen referenciáik vannak?

Miért pont az AQUABRILL technológiát válasszam?

Mi a teendőm, ha meg szeretném rendelni az AQUABRILL technológiát?

 

 

Vissza a Kérdések főoldalára

Milyen referenciáik vannak?

 

„Az AQUABRILL falszárítási és környezetvédelmi eljárást 2007. január hó 10-én végeztettük el az ingatlanon. A telepítési munkálatot igen kultúrált módon végezték.

Jelenleg a módszerről jó tapasztalattal vagyunk. Az eltelt idő alatt több ismerősöknek is ajánlottuk e technológia alkalmazását. Tudomásunk van arról, hogy többen is éltek a lehetőséggel. Ajánlásunkat a jövőben is szívesen és készséggel megtesszük.”

 

Elekné Dr. Oláh Jolán Szeged-Kiskundorozsma

 

„A vizesedő falak (vakolatok látható) szárítására 3 hónapos tapasztalatomat tudom elmondani. A penészgombák jellegzetes szaga megszűnt, és több penész nem észlelhető szemrevételezéssel. A telepítést végző szakemberek műszerrel történő mérése azt igazolta, hogy a falunk kiszáradt, és el lehet kezdeni a vizesedett vakolat cseréjét a javasolt minőségű anyaggal, melyet tavaszra kezdünk el. Az új vakolat kiszáradása után tudok szemmel látható változásról beszámolni.”

 

2008.december 3-án

Széll István, Deszk, Majakovszkij u. 18/C

20/51-08-761

 

„A szárítással kapcsolatban minden rendben van. Egészségi állapotom is jobb azóta. Tiszta a levegő és jobbakat tudok aludni.”

 

Tisztelettel: Koncz János

6771 Szőreg, Pálma u. 6.

62/642-518

 

„A bontás nélküli falszárítási eljárás bevált. 1 év alatt kiszárította a fölázott vályogfalat. A visszavakolásnál be kell tartani a technológiát és az előírt anyagot”.

 

Pataki Imre

Deszk, Felszabadulás u. 1.

62/271-199

 

„Otthonom szigetelése 2006 évben az AQUABRILL technológiával történt. A gyors, tiszta munkával meg vagyok elégedve. De ahhoz, hogy a végkifejlet tökéletes legyen, ajánlatos a képviselő, Varga Edit "Felújítási javaslatát" pontról pontra követni. Bizalommal ajánlom mindenkinek vizes-salétromos problémái megoldására.”

S. Imre, Szeged

„A rendszerrel meg vagyok elégedve. Tökéletes kiszáradást biztosított. Azóta a lakásban nincs kellemetlen dohos szag. Az adott technológiai leírást szigorúan be kellett tartani a vakolatcsere, festés, meszelés tekintetében.”

 

Szélpál István

6753 Szeged, Budai N.A. u. 26.

62/496-734

 


„Beszerelés óta a lakás falai víztelenek. A vakolat nem válik, a falak szárazak. Az elvégzett munka a kitűzött célnak megfelel. A szerelés nem jár sok kosszal, anyagilag viszont elviselhető.”

 

Farkas István

6762 Sándorfalva, Dózsa Gy. U. 64

20/37-99-833

 

„Az AQUABRILL falszárítási eljárás véleményem szerint egyedülálló, olyan technológia, mely bontás nélkül szünteti meg a talajnedvesség felszívódását, szárítja ki a nedves falakat. A telepítést végző szakemberek pontos, precíz, lelkiismeretes munkáját dicsérem. Örülök, hogy ezt az eljárást választottam házam falainál jelentkező probléma megszüntetésére.

Végezetül: bátran merem ajánlani a hasonló gondokkal küszködőknek!”

 

Zádori Olga, Forráskút

 

„Véleményem szerint sokat száradt a lakás és eltűntek a penészfoltok.”

 

V. Imre, Szeged

 

„Az Aquabrill technológiához referencia-épületként házunk szerepelhet, meg vagyunk elégedve.”

 

Gyuris Ágnes

6791 Szeged, Október 6. u. 2

30/976-35-83

 

„A munka elvégzése óta a falak kiszáradtak, a házban minimális a nedvességtartalom. A vakolatcsere és a festés elvégzése óta sem látszik penészesedés. Mi nagyon meg vagyunk elégedve az Aquabrill technológiával. A telepítők munkájával is, hiszen gyorsan, pontosan, tisztán dolgoztak. Köszönet Nekik és az Aquabrill technológiának. Tisztelettel: Bieniek István”

 

Bieniek István,

6791 Szeged,Matty tér 1.

06-20-322-1536

bienek.istvan@t-online.hu

 

 

„Az Aquabrill eljárással eddig még, remélem ezután is maximális mértékig elégedett vagyok.”

 

dr. Apró Ferencné

6600 Szentes, Bocskay u. 43/a
63-314-721

ili721@freemail.hu

 


„ … A több mint 150 éves sopronhorpácsi  275 négyzetméteres vizes plébánia épület mennyezetéről három, a 120 éves ugyancsak vizes salamonfai kápolna (Zsira községben található!) mennyezetéről pedig két „prizmát” — hogy az Ön kifejezését használjam — „lógattak le" két évvel ezelőtt. Azóta mindkét épület tökéletesen kiszáradt! A „prizmákban” tekercsek, passzív átalakító elemek, panelok vannak szakszerűen összeszerelve. A falszerkezetben lévő víz (H2 0) szerkezetére (H= hidrogén) és (OH=hidroxid) frekvenciájára van hangolva, megrezegteti, és ezáltal elveszti tapadó képességét, visszacsúszik és ott is marad! … „

 

Sopronhorpács, 2004. március 3.

Erdész Ferenc
plébános

 

 

„A Szombathely, Széll Kálmán u. 17. számú épület képviselőjeként az épület szigetelését, falszárítását 2001. májusában rendeltem meg, több referencia munka megtekintése után. A Piramis Kft. ayz AQUABRILL falszárítási technológia kivitelezését 2001. 06. 18.-án elvégezte. A falnedvesség vizsgálatot a jelenlétünkben elvégezték és mérési jegyzőkönyvet állítottak ki. Az ellenőrző vizsgálatokat 3 havonta, ugyanazzal a módszerrel megismételték. 2002.07.18.-án. az utolsó vizsgálatnál megállapítottuk, hogy a falból vett minták, míg az elején összetapadtak, ekkor porzottak. A jegyzőkönyvek is igazolják, hogy az épület, a pince kivételével kiszáradt. Ekkor száradási jegyzőkönyvet állítottak ki, amelyben meghatározták a felújítási technológiát. Megbíztunk egy kivitelezőt, aki a felújítást (vakolatjavítást, homlokzatszínezést) elvégezte.

 

A mai napon a lakótársakkal megtekintettük az épületet és a pincéket. Megállapítottuk, hogy társasházunk ma is száraz, a pincében elmúlt a kellemetlen dohszag, a pincefalak is lényegesen száradtak, megszűnt a penészesedés és az itt tárolt papír és egyéb tárgyak vizesedése, rothadása.

A falszárítási technológiát és a felújítást kifogástalannak tartjuk.”

 

Szombathely. 2004. március 4.

Dr. Dallos Károly nyugdíjas jogász közös képviselő

 

 

„A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség közösségi termében elhelyezett 2 db AQUABRILL - a PIRAMIS KFT. által forgalmazott - (9700. Szombathely, Kinizsi u.14.)

falszárító készülék, mint vízmentesítő eljárás bevált.

Alkalmazását régi, nedves, nyirkos épületek esetében ajánljuk.

Szombathely, 2004.március 11”.

 

Gregersen-Labossa György lelkész

 


„Igazoljuk, hogy az Önök által 2002 decemberében az átalakításra váró Gondozási Központ épületében felszerelt AQUABRILL szárítókészülékek az épület szárítását elvégezték, és azokat 2003. évben kiszárítva átvettük.

Azóta eltelt időben semmiféle vizesedést az épületen nem észleltünk.

Hozzájárulunk ahhoz, hogy Önök referencia nyilvántartásukban ezen épületet szerepeltessék.

Vép, 2004. március 4. „

 

Varga Gyula

polgármester

 

Tisztelt Weisz György úr!

2004. február 25.-én érkezett felkérésére, melyben a Szombathely Szily kúria szigetelés tapasztalatairól írjunk Önnek, szívesen eleget teszünk és az alábbiakban írjuk le tapasztala­tainkat.

A Szombathely, Győzelem u. l. szám alatt lévő Szily kúria generál kivitelezési munkáját 2004. június 1.-én kezdtük meg. A földszinti falak 2,0-2,5 m magasságig körben szemmel láthatóan vizesek penészesek voltak annak ellenére, hogy az épületet használták és vélhe­tően használat közben szellőztettek is.

PIRAMIS Kft. (9700 Szombathely, Kinizsi Pál u. 14.) AQUABRILL falszárítási technológiája mellett döntöttünk. A készülékek elhelyezésével egy időben a nedves vakolatot is eltávolították, ellenőrző mérési lyukak kerültek kialakításra, ahol a falnedvesség mérése megtörtént. A készülék működése közben szemmel láthatóan is megállapítható volt, hogy az AQUABRILL falszárítási technológia működik, melyet a visszamérési jegyzőkönyv is bizonyít. A kivitelezés ideje alatt a falszerkezetek kiszáradtak és a helyiségek használhatósága teljes értékűvé vált. A 2003. októberében átadott épület a mai napig is megfelelő szárazságú, és használhatóságú. Az AQUABRILI, készülék a hozzáfűzött bizalmat megszolgálta, és beruházóval egyetértésben a választásunk megfelelőnek bizonyult. Az AQUABRILL készülék elhelyezését csak ajánlani tudjuk másoknak, hogy a vizesedési gondjaikat maradéktalanul meg tudják oldani.”

 

Szombathely, 2004. 04. 27.

Szombathelyi Építőipari Szövetkezeti

Részvénytársaság, Szombathely

Miklós Kálmán

műszaki igazgató

 

„Tisztelt Igazgató Úr!

Kérésére az alábbiak szerint adjuk meg az Önök által végzett munka referenciaigazolását.

A Vas Megyei Időskorúak Szociális Intézete (Acsád, Semmelweis tér 1.) mosodaépület az acsádi kastély épületegyüttesének része.

A több mint 100 éves épületnek (pince és földszint) szigetelése nincs, a pincefalak teljes egészében, a földszinti falak 0,5 – 1,5 m magasságig vizesek voltak.

Cégünk a felújítást generál-kivitelezésben végezte.

A pince, ill. a falszerkezet szigetelésére, falszárítására a Piramis Kft.-t bíztuk meg. Az AQUABRILL falszárítási technológia kiépítését 2003.06.16.-án végezték el. Telepítéskor nedvesség diagnosztikai vizsgálatokat végeztek, amelyet mérési jegyzőkönyvben rögzítettek. Javaslatukra a falszerkezet mindkét oldalán a hámló vakolatot levertük, ezzel meggyorsítottuk a száradás folyamatát.

Az átadási határidő rövidsége miatt a teljes kiszáradásra nem lehetett várni, ezért a Piramis Kft. javaslatát elfogadva IZONIL vakolatrendszer felhordását választottuk, aminek a segítségével lerövidítettük a szárítást, és el tudtuk végezni a befejező munkákat.

A vakolatrendszer és az AQUABRILL falszárítási technológia lehetővé tette, hogy a konyhaépület teljes rekonstrukcióját 3 hónap alatt elkészíthessük, és a konyha a rövid leállás után ismét működni tudott. Az elmúlt fél év alatt garanciális probléma nem jelentkezett.

Az AQUABRILL falszárítási rendszert több helyen is alkalmaztuk, vagy lebonyolítóként, műszaki ellenőrként találkoztunk vele (Markusovszky Kórház Szombathely, Nappali Gondozási Központ Vép...).

 Az eddigi tapasztalatunk alapján kijelentjük, hogy az AQUABRILL rendszer hatásos és költségkímélő falszárítási technológia, amely a Piramis Kft. szakértelmével biztos megoldást nyújt a nedves épületek rekonstrukciójára.

Bízva a további együttműködésben,”

VASBER RT.

9751 Vép. Dózsa Gy. u. 25.

Levelezési cím:
9700 Szombathely, Kőszegi u. 2.
Tel.: 94/314-435, Fax 94/313-342

 

Horváth Tibor ügyvezető igazgató

 

„Tisztelt Weisz György Úr!

Levélbeni megkeresésére az alábbiakról tájékoztatom.

Cégünk Szombathely, Huszt u. 1. címen lévő telephelyén 2002. november 21-én lett telepítve az AQUABRILL fal­szárítási technológia részeként egy prizma. A telepí­tést megelőzően falnedvesség mérési helyeket - 4 db-ot - létesítettek.

Az értékeket mérési jegyzőkönyvbe foglalták, melyeket 2 esetben visszamértek. Az utolsó visszamérés 2003.06.26-án történt.

Megállapítottuk, hogy a Piramis KFT vállalt kötelezettsé­gének eleget tett, a ház falai kiszáradtak, a technológia alkalmazása sikeres volt. Tevékenységükért ezúton is köszönetet mondunk.

Referenciaként előzetes egyeztetés alapján a ház megte­kinthető.”

                                  Üdvözlettel:

                 Ódor Géza

            CUTRADE BT.

9700 Szombathely, Husz u. 1.

Tel.: 94/508-633, 94/508-634


„1998 februárjában szereltettem fel az AQUABRILL falszárító szerkezetet az 1932-ben épült családi házamban. Az eredetileg beépített egyrétegű szigetelő kátránypapír funkcióját már nem tudta betölteni, ezért már a 7o-es évek közepén szakemberrel falbefúrást végeztettem Wandex anyag felhasználásával. Az eredmény nem volt tökéletes, ezért amikor tudomást szereztem az AQUABRILL szerkezetről, beszereltettem azt. Hatása tökéletes, falaim azóta nem nedvesek, szárazak, maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel.

 

Ajánlatomra községünkben – UND, Györ-Moson-Sopron megye - az 1750- ben épült templomban is 3 darab AQUABRILL szerkezetet rendelték. Korábban itt is már többször próbálkoztak a nedvesség megszünte­tésével ,de a 5o-8o cm vastag falak 1 -1,5 m magasan mindig nedvesek voltak. Ma meg lehet nézni, a falak szárazak.

 

Ugyancsak ajánlatomra a községünkben az osztrák Benedetto Fellin festőművész rendelt egy AQUABRILL szerkezetet a 3o-as években épült lakóházába, melynek eredményével ő is elégedett.

 

Lövő községben Horváth Imréné házában szereltek egy falszárító szerkezetet, aki ugyancsak elégedett az eredménnyel.”

Farkas Ferenc ny. agrármérnök

UND, Szent Márton u 1.

2oo4.03.04.

 

 

 

„Igazoljuk. hogy a Piramis Kft.  által a Bagod vasúti megállóhely felvételi épületén végzett Aquabrill rendszerű falszárító készülék az épületet kiszárította és a 2003. áprilisában megtörtént átvétel óta az épületen nedvesség nem található.”

 

Szombathely, 2004-03-11.

Baranyai Dezső

Osztályvezető

MAGYAR ÁLLAMVASUTAK RT.

Területi Ingatlangazdálkodási Központ

9700 Szombathely, Széll K. u. 2.

További referenciákhoz kattintson IDE!

Ugrás a következő kérdésre

Főoldal | Felújítási tanácsok | Aquabrill Épület-harmonizálás | Vitális Víz technológia | Árajánlat kérés| Kapcsolat