Szigetelési tanácsok
Gyakran feltett kérdések - Tudásbázis

Aquabrill technológia bontás nélkül

Mitől vizesedik a házam?

Az én házamban nem vizesek a falak, csak salétromosodik a vakolat...

Miért nem egyformán vizesednek az épületem falai?

Milyen utólagos szigetelési technológiák közül választhatok?

Mi az AQUABRILL technológia? Ez valamiféle szigetelés?

Mitől környezetvédelmi az Aquabrill falszárítási eljárás?

Hogyan működik az AQUABRILL technológia?

Milyen épületet lehet Falszárítással szigetelni? Vályogra is jó?

Használható az AQUABRILL falszárítás pincékben is?

Hogyan telepítik az AQUABRILL technológiát?

Hogy néznek ki a készülékek?

Milyen határidőket és garanciákat vállalnak az AQUABRILL technológiára?

Milyen engedélyekkel rendelkezik az AQUABRILL technológia?

Az év melyik időszaka legalkalmasabb az AQUABRILL technológia telepítésére?

Mely vizesedési problémákra nem alkalmas az AQUABRILL technológia?

Honnan fogom megtudni, hogy jól működik-e a házamban az AQUABRILL technológia?

Milyen referenciáik vannak?

Miért pont az AQUABRILL technológiát válasszam?

Mi a teendőm, ha meg szeretném rendelni az AQUABRILL technológiát?

 

 

Vissza a Kérdések főoldalára

Hogyan telepítik az AQUABRILL technológiát?

 

Az AQUABRILL technológia telepítése egy átlagos méretű családi ház esetén kb. 2-4 órát vesz igénybe, és mindössze egy kislapátnyi szeméttel jár.

 

Az épület radesztéziás felmérése

Az első lépésben radiesztéziás felmérést végzünk az épületben. Ez lényegében egy „finom-energetikai vizsgálat”. Megkeressük az épületben azokat a külső körülményeket, amelyek a falakban fokozzák a vízfelszívódást:

vízereket, Víz-, gáz-, villanybevezetés helyeit, antennákat, telefon, kábelTV bekötési helyeit, egyéb elektromos zavaró körülményeket, készülékeket.

Harmonizáló segédkészülék beépítése
Az épület lábazatába, vagy ha van pince az épület alatt, akkor a pinceszintre un. Harmonizáló segédkészülékeket építünk be. Ez egyetlen fúrással megtörténik, és a keletkezett lyukat levakoljuk. A segédkészülékek szerepe az, ahogy a vizesedést fokozó hatásokat elhangolja, az épületet harmonizálja. Az eredmény: pozitív rezgésű falak, vízcsapok, elektromos- és gázkészülékek, egészségesebb rezgésű, földsugárzás-mentes épület. Egy átlagos méretű épületbe 2-4 db segédkészüléket építünk be a szükséges helyekre.
Készülék felszerelése
A harmonizálás után megkeressük a készülék, vagy készülékek helyét az épületben. Több szempontot kell ekkor figyelembe vennünk. A készüléknek olyan helyre kell kerülnie, ahol nincsenek alatta vízerek, Hartmann zónák, elektromos berendezések, fémtárgyak, felette a padláson antennák, vezetékek, fémtárgyak. Az épületnek egy központi pontján kell elhelyeznünk a készüléket, az esetek többségében a mennyezetről lelógatva, mint egy lámpatestet. A készülék hatósugarába bele kell essenek az épület falai. Amikor megtaláltuk a készülék helyét, még a felszerelés előtt beállítjuk megfelelő módon, és leellenőrizzük, hogy az épületen kívül minden sarkon túl ér-e a készülék tere. Amennyiben rendben találjuk, felszereljük a készüléket a mennyezetre. A készülékhez elektromos hálózatot nem kell kiépíteni, ahhoz hasonló speciális antennákkal gyűjti be a környezet energiáját, mint régen a detektoros rádió.

 A készülék későbbi „karbantartása” nagyon egyszerű. Havonta legalább egyszer enyhén nedves ruhával át kell törölni a készülék burkolatát a statikus elektromos feltöltődés elkerülése érdekében. „Villámlós” időjárás esetén a vihar elvonultával a készüléket két oldalról megfogjuk, levezetve róla a statikus töltést (Nem fogja Önt megrázni!!!!) Oda kell még figyelni arra, hogy a készülék alá és fölé fémtárgy, elektromos berendezés, antenna, azaz semmilyen mágneses teret befolyásoló eszköz ne kerüljön, ugyanis ez csökkentené a készülék működésének hatékonyságát.

 

Mintavétel a falból

Karbidos mérés

A telepítés utolsó mozzanata a faldiagnosztikai vizsgálat. Az épület több pontján – minimum 3, de akár 6-7 pontján is - az épület méretétől függően – megmérjük a falak nedvességtartalmát. Ez úgy történik, hogy pontonként két magasságban (a padlószinttől kb. 10 cm, és a látható vizesedés felső tartománya körül), 18-as fúróval, kb. 10 cm mélyről kb. 10 grammnyi anyagot kiveszünk, ezzel, un. CM mérőpontot létesítve. A kivett mintának 10 grammjából a helyszínen carbidos mérőmódszerrel megmérjük a fal térfogat-százalékos nedvességtartalmát, és ezt jegyzőkönyvezzük. A CM mérőpontokat nem szabad megszüntetni, levakolni, ugyanis a későbbi ellenőrző visszamérés során ezekben a pontokban fogunk újabb méréseket végezni. Fontos, hogy időközben ne kerüljön új vakolatból technikai víz a falazatba, mert ez meghamisítaná az eredményeket. A lyukakat le lehet takarni pl. kis papírlapka ráragasztásával.

 A faldiagnosztikai vizsgálat nagyon fontos, ugyanis ez szolgál objektív adatokkal a szárítás eredményességéről. A visszamérés során később újra leellenőrizzük a készülék működését, az épület rezgését, és a fal nedvességi állapotát. Nagyon ritkán előfordul, hogy az ellenőrzés során módosítunk az épület hangolásán a szárítás fokozása érdekében.

 

Az alaprajzra felrajzoljuk a telepítés körülményeit A telepítés során az épületről alaprajzot készítünk, amelyen feltüntetjük a felmérés eredményeit, bejelöljük a segédkészülékek, készülék(ek), CM mérési pontok helyét. Ha Önnek van kész, pontos alaprajza az épületről, az jelentősen lerövidítheti a telepítés időtartamát, de ha ez nem elérhető, mi is elkészítjük helyileg.

 

A telepítés során megtörténik a szerződéskötés. A szerződés tartalmazza a megrendelő nevét, címét, az épület címét, a vállalkozói díjat, a fizetési feltételeteket, vállalt határidőket, garanciákat.

 

A telepítés után nem hagyjuk magára a szárítandó épületet, nyomon követjük a száradását, egészen a kiszáradásig, és a felújításra való átadásig. Az ellenőrző visszaméréseket 3-4 havonta végezzük.

A vállalt határidő tégla, kő épültetek esetén 1 év, vályogot, vert falat tartalmazó, illetve nagyon vastag falú, erősen vizes falazatú épületek esetén 1,5 év. Erre az időszakra, illetve a kiszáradásig pénz-visszafizetési garanciát is tartalmaz a szerződés. A vállalt határidő nem azt jelenti, hogy leghamarabb 1-1,5 év múlva lehet az épületet felújítani.  A készülékeink annyira hatékonyak, hogy az esetek 70-80 %-ában már az első, legkésőbb második visszamérésnél (3-8 hónap) át tudjuk adni az épületet felújításra. Ekkor kiállítjuk a száradási jegyzőkönyvet, mely tartalmazza azokat az anyagokat és technológiákat, amellyel az épületet fel kell újítani.

Nagyon fontos ezeknek az elveknek, módszereknek a betartása, ugyanis a kiszáradt falazatban a sók ott maradtak, és ha nem megfelelően újítják fel az épületet, a sók újra átsalétromosítják az új vakolatot. A végleges, teljes megoldáshoz tehát éppoly fontos a szakszerű vakolatcsere is. Ehhez részletes tájékoztatást, segítséget nyújtunk, illetve részletesen megtalálhatja az Felújítási tanácsok menüpont alatt.

 

Az AQUABRILL technológiára 20 év szavatosságot is biztosít a gyártó. Ez azt jelenti, hogy ha az épület kiszáradását követő 20 éven belül a szakszerű felújítás ellenére visszavizesedne az épület, és a vizsgálatunk során kiderül, hogy az a készülék meghibásodása miatt történt, a készüléket a gyártó ingyenesen kicseréli.

 

Hogy néznek ki az AQUABRILL készülékek, segédkészülékek?

 

Az AQUABRILL készülékeket 4 féle burkolattal gyártják:

Fehér fa , barna fa, fehér kerámia, barna kerámia. Mindegyik fajtából létezik kisebb és nagyobb teljesítményű változat is, meg némileg a készülék méreteiben is látható.

 

Ugrás a következő kérdésre

Főoldal | Felújítási tanácsok | Aquabrill Épület-harmonizálás | Vitális Víz technológia | Árajánlat kérés| Kapcsolat