Erzsébet és József története 4/4

Bizalom és remény

 

            Alig várták már, hogy eljöjjön a nagy nap. Reggel a megbeszélt időben, pontosan érkeztek a szakemberek, s még dél sem volt, már kész volt a telepítés. Jó hangulatban telt ez a pár óra. Sok érdekes kérdésre kaptak választ. A fal víztartalmát is megmérték. Kiderült, hogy jócskán volt víz a falban. A legutóbbi szakszerűtlen felújítás elfedte a hibákat.

            A következő néhány hónap eseménytelenül telt. Néhány újabb helyen megjelent a víz a falon. Erre számítottak, hiszen elmagyarázták nekik: a falból el kell távoznia a víznek, ott is, ahol korábban nem látszott. Türelmesek voltak és bizakodóak. Három hónap telt el körülbelül, amikor Erzsébetnek feltűnt, hogy eltűnt a dohszag azokon a helyeken, ahol korábban érezte. Ez nagyon jó érzés volt neki.

 

            A mesterek a megbeszélt időben jöttek ellenőrizni. Újra megmértek minden fontos paramétert, ami a falszárításhoz tartozott. A falak sokat száradtak, de még egy újabb ellenőrzésig a türelmüket kérték.

            Közben eljött a tavasz. A tulipánok vidáman integettek a kertben, mikor újra eljöttek a „falszárítósok”. Mostanra a fal szinte teljesen kiszáradt. Részletesen elmagyarázták, hogy a sérült vakolatot hogyan, és mire cseréljék ki, és hogy ez mennyire fontos a tökéletes eredményhez.

 

Erzsébetből és Józsefből eltűnt az összes csalódás és keserűség a házukkal kapcsolatban. Az összes barátjuknak elújságolták, hogy nem kell szétbontani a házakat, ha szigetelni akarják…

            Azóta is boldogan, békében élnek, s a spanyol tengerpartot is meglátogatták.

.