TÍZ OK, HOGY VIZET IGYUNK

TÍZ OK, HOGY VIZET IGYUNK

A víz az élet veleje. Élet nem létezik víz nélkül. Állandóan vizet kell adni testünknek, hogy megőrizze víztartalmát.

  1. Testünk 65-70%-a víz. Nincs fontosabb, minthogy minden nap kellő mennyiségű vizet adjunk testünknek. A jó egészséghez fent kell tartani a víz arányát sejtjeinkben.

  2. Nehezebb szervezetünknek más forrásból vízhez jutnia, mint magából az ivóvízből. A színezett üdítő italok és a pancsolt alkohol feldolgozása sok energiát vesznek el a testünktől. Az ásványvízből is nehezebben jut vízhez a szervezetünk, mint a kevesebb sót tartalmazó ivóvíztől. (A hasznos ásványi sókhoz ételeinkből jut hozzá a szervezetünk.)

  3. Szervezetünk összes tevékenységében létfontosságú szerepe van a víznek.

  4. Lényeges a víz a megfelelő emésztéshez, a táplálék felszívódásához és a kémiai reakciókhoz.

  5. Lényeges a víz a testünk vérkeringésében.

  6. A víz segít a mérgek eltávolításában a testünkből, különösen az emésztőrendszerből

  7. A víz szabályozza testünk hűtési rendszerét.

  8. A vízivás rendszeres elhanyagolása kritikus sejtkiszáradáshoz vezet. Ebben az esetben a sejtek kevesebb vizet tartalmaznak, ami legyengíti őket, így könnyebben megtámadják a betegségek. Ez gyengíti az immunrendszert is, valamint a kémiai, táplálkozási és a pH egyensúly elvesztéséhez vezet, ami a betegségek sokaságát okozhatja.

  9. Kiszáradás az év bármely időszakában előfordulhat, nemcsak a nyári meleg napokon. A télen előforduló kiszáradás sokkal gyorsabb lehet, mint a nyári. Sok betegségnél, mint például a koleránál a kiszáradás okozza a halált, nem pedig a betegség maga.

Általános szabály: testsúlytól függően napi 1,5 – 2,5 liter vizet igyunk, hogy biztosítsuk testünknek a MINIMÁLIS vízpótlási igényét.

Újra végigolvasva a fenti 10 ponot, akaratlanul az a kérdés jut eszünkbe, hogy nem az lehet az egyik oka öregedésünknek, hogy nem iszunk elég vizet? Vagy ami folyadékot fogyasztunk, annak átalakítása túl sok energiát von el a szervezettől?

A helyes vízgazdálkodás szervezetünkben